måndag 31 mars 2008

Bland renar och fjäll

Vilken härlig påsk vi haft!!! Vi bilade i 10 timmar för att komma till familjens stuga vid Bergsjön nära Kittelfjäll. Utan el, vatten och avlopp har vi levt tätt, mörkt och kallt. Nu låter det kanske helt hemskt men det var alldeles, alldeles underbart.

Hit kommer man med skoter på vintern och med båt på sommaren, någon bilväg existerar inte. Umgänge och naturupplevelser står på schemat och eldning, en morgon var det -32 grader och då sitter man inte för länge på utedasset! Detta är insidan av dörren, tyckte det var så fint med all frost runt handtag och nyckel. På dagarna for vi upp i fjällen, åkte pulka och grävde gropar att sola i. Hänförande vackert med allt öde och vitt, fjälltoppar så långt man kan se.Min morbror har en massa renar, den här har skjutsat tomten i Dikanäs. Barnen var väldigt nöjda efter att matat, klappat och fått svar på knasiga renfrågor. Förutom denna igloo så tillverkades det några liggstolar, soffor med sköna renskinn, prinsessfåtöljer, bord och några statyer. Bara fantasin sätter gränser.

Och väl hemma igen i Dalarna trängs vårlökarna i rabatten, Vilka kontraster vårt avlånga land har att erbjuda.

9 kommentarer:

anneli sa...

kikade in på din fina blogg. Inspererande, hälsar gärna på fler gånger. Jag gillar också inslag av resor och mycket färger i hemmet. Dessvärre har jag inte mycket tid att lägga ner på inredning där jag befinner mig i livet just nu, men tycker om att inspereras -tack!

anneli sa...

glömde min adress...www.nygamlajag.blogg.se ifall du vill titta in i mitt liv...;)Välkommen

ColonialEast sa...

Åh vilket fantastiskt ställe! Det måste verkligen vara underbart och lugnt och skönt att vara där!

hemtrevnad marie sa...

ÅÅÅhhhh, det ser mysigt ut!!
Kraam

me and alice sa...

Hej lilla pullan!
Här har jag legat i skrubbarna hela dagen lång. Ska upp och fortsätta nu igen...
Puss från Suss...
ps. kommer in till dig på jobbet på Onsdag i stället. I morgon blir det tippen...

me and alice sa...

Jag igen... Bilderna är helt underbara...
puss o kram kravbanan *fniss*

Making it lovely sa...

Häftigt det är inte ofta (läs aldrig) som jag bott någonstans där det inte finns el vatten avlopp. Tystanden måste ha varit total!

Må gott

Gårdsromantik sa...

Vilka vackra vyer du visar - känns riktigt exotiskt!
Gillar också gamla dörrar.

Kram Maud

Titti sa...

Åh, vad härligt! Och genuint! :)
Väl värt de 10 timmarnas färd dit! Vilken upplevelse för barnen!!Apropå "dumma renfrågor"... får man ställa en dum renfråga själv? Din morbror kanske vet? Med ljus och lykta söker jag svaret på varför mina renfällar köpta av samer i norrland fäller så mycket hår, när inredningsbutikernas fällar inte gör det? Har hört fler vittna om samma sak, men ingen har svaret på varför? Vet du? Ha en bra dag!!