lördag 5 juli 2008

Rosor till er!

Här är farstukvisten för en vecka sedan, min honungsros doftar ljuvligt. Vi har snickrat en myggdörr så nu tror vi att man får sova ostört.

Den här söta buskrosen doftar parfym och finns på våran baksida.Klätterrosen Flammentanz är doftlös men stooooor.En till gammal buskros som fanns på gården när vi flyttade in. Den är vit men man anar lite puderrosa mellan blombladen. Honungsrosen är tagglös och passar därför utmärkt att placeras där man rör sig mycket.Rosa Helena Lykkefynd.Det blir mer blommor för var dag som går.Små zinkbaljor med vatten finns så katterna får färskt vatten att dricka.Rött och vitt är vackert. Här en vit mariaklocka och kornvallmo.Kornvallmon är ettårig och frösår sig själv, Micke tycker dom är skräpiga men jag gillar det lite vilda. Här finns också vit malva. I uterummet har jag skaffat en härlig lykta.
Ibland är det Micke som står för musikunderhållningen ute på kvällarna. Undrar vad grannarna tycker???
Här är en av de tre små mörka missarna. Det är fullt röj och nyfikenheten är på topp. Barnen har redan döpt dom till Bullen, Korven och Tjorven men det kan diskuteras senare.


Ha en skön semester! Kram Paula

14 kommentarer:

Mamma C sa...

Rosor är för ljuvligt vackra. Kan nästa känna hur gott det doftar.
Kram Mamma C

Ullis/Leva på landet sa...

Vilka underbara bilder. Gillar honungsrosen, en sådan vill jag ha. Vilken gullig misse.

Ha en bra dag!
Kram Ullis

timelesshome annika sa...

Hej
Honungs rosen är underbar bara namnet räcker för att man skall tycka om den.Jag som trodde jag sett det mesta en sådan lykta har gott mig förbi. En sådan lykta skulle jag verkligen vilja ha, skenet måste vara mysigt, Om du vill dela med dig av vem som säljer eller vem som tillverkar den lämna en kommentar på min sida.Trevlig helg! jag byter inlägg ett par tre ggr innan jag tar en liten semester "brake"Ha det så gott i ert underbara hus.
Annika

Anneli sa...

Din farstukvist har en så´n härlig atmosfär...det måste vara helt ljuvligt att sitta där och - just det - bara njuuuta!!
Dina rosor ser ut att trivas förträffligt - tänk att jag visste inte ens om att det fanns taggfria klätterrosor...tack för det tipset - nu ska jag ta mig tid att gå runt huset och planera lite...

Önskar dig en fortsatt skön helg - solen kanske hittar till er nu när vi har det så mulet här hos oss;)

Kram

Guldkant På Livet sa...

Nej men vilken bedårande svart liten varelse, hur söt kan man bli! Och så fint du har med vatten till dem i vackra kärl på gården och farstukvitsen, så himelskt vackert! Otroligt fint hus och veranda du har! Och rosor överallt gör ju inte saken sämre direkt: ) Mari.

Nr. 5 sa...

åå så fine bilder av roder, likte særlig godt den som klatrer oppover huset. Nå fikk jeg også lyst på en sånn :) Men det tar vel maaaaange år før den blir så stor...

Malvalin sa...

Blommor, barn och katter - livets glädje. Din sida visar hur fint det kan vara.

me and alice sa...

Hej allra goaste Paula!
Åh era rosor är något utöver det vanliga... Mickes gitarrspelande gillar vi alla, hi,hi...
Pussa både barnen och dom små svarta godingarna...
Vi ses!
kramis från Suss

Krusidull sa...

Du har så vackra blommor, gillade speciellt honungs rosen, den gjorde sig fin mot husväggen.
Maria klockorna är som du säger lite vilda som en själv ibland...
Kram Krusidull

milly Garden sa...

Honungsrosen är helt bedårande vacker......Vilken fin Farstukvist och alla andra fina bilder du bjuder på...jisses.

Ha en bra vecka!
kram Marina

Galleri Hönshuset sa...

God kväll i stugan. Hoppas allt är bra med er. Din trädgård är ju bara så himla fin, rosorna underbart vackra. Den fina svarta lyktan, vart hittar man en sån, den var så maffig :) Ha det gott. Kram Pirre. p.s blir det några nya tavlor nu då?

Loppisliv sa...

Vilka ljuvliga rosor....härliga bilder du visar....Ni har ett väldigt fint hus...farstukvisten är underbar....Söt liten kissemiss också. Kram Paula i blekinge :-)

Spets och snor sa...

Godkväll du tjejen! Du om man ska göra en stenmur som rabattkant, hur gör man då? Behöver man bruk? kram Helena

Mysiga lantliga ting sa...

Vilken fin farstukvist ni har!!!!!!
Vi håller just på att bygga en liknande här hemma.

Kram Johanna