söndag 31 augusti 2008

Snickisarna på!

Nu bor man på en byggarbetsplats, spån, byggdamm och killar i blåställ är vardag. Och resultat blir det, dom är hur duktiga som helst. Själv har jag tillbringat helgen i egna snickarbyxor och gjort mitt bästa för att se upptagen ut. Vi har en helt underbar snickarverkstad på gården som har blivit flitigt använd den senaste tiden. Här finns det mesta man kan behöva. Gamla fina fönster och en härligt plommonträd alldeles utanför.Charmiga pappaskar med diverse skruvar och annat.Det här gamla fönstret satt för länge sedan på farstukvisten men nu ska det fixas till och återanvändas som skåplucka i badrummet. Många takbrädor har jag målat och tur har man haft med vädret, inte en droppe regn.
Så här trevligt är det på lilla toan just nu, och här under golvet kryper snickar-Johan och ordnar så att ett avlopp kan bli verklighet. Här uppe i badrummet har fönster och balkongdörr kommit på plats.
Ute i trädgården är det mest skruttigt just nu, men det finns undantag.Denna söta stjärnklematis svingar sig överallt och har en enorm växtkraft.
Härligt rosavit är syrenhortensian.
Vid uterummet hänger vindruvsklasarna och bildar ett medelhavstak. Tzatsiki, lantbröd och ett gott rödvin är inte helt fel.

Ha det gott!


13 kommentarer:

Kamomilla sa...

Mycket jobb men säket ett härligt slutresultat! Vad härligt med en sån verkstad. Det gör många saker så mycket enklare!

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken underar verkstad ni har. Skulle tillbringa mycket tid där med att bara titta. Det är ju så spännande att få se hur det går med era projekt.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vilket härligt fönster! Kul att det ska komma till användning igen!

Kram Annica

StrandviksVillan sa...

Fönstret var jättevackert, sånt måste man ju absolut ta tillvara och det passar ju ypperligt som vitrindörr!
Spännande när det händer saker på byggfronten!

me and alice sa...

Hej Sötis!!
Det blir såå fint, såå fint!!!
Fönstret är helt underbart!
Vi ses i morron!
KRAAM Susanne

Inredningsbloggar sa...

Vilken härlig snickarverkstad...där skulle jag hålla till ofta om den var min!
Vad spännande med ett stort projekt, ska bli kul att följa med via bloggen:-)
Hälsn/Birgitta

Guldkant På Livet sa...

Nämen, är det verkligen i Dalarna du bor, så exotiskt med druvor,så läckert!!! Och dessutom snyggt! Vilken trädgård du har! Och Syrenhortensia, så avundsjuk jag blir, den är ju så vacker, blommar så fint när annat håller på att ge upp. Vi satte en sådan för ett par år sedan men den dog...Vilken fin snickarverkstad ni har och det fönstret kommer bli så fint på en skåp! Mari.

Guldkant På Livet sa...

...glömde tillägga att den menyn du nämnde där var ngt helt i min smak, mmm så gott!!

Anneli sa...

Du är helt oslagbar med din trädgård!!! Måste vara helt underbart med dom vindruvorna en ljummen sensommarkväll och din lilla meny...
Vilket projekt ni har dragit igång - kräver en del hårt slit och uthållighet...men så skönt sen när allting står klart...Ha det gott och en kramis till dig!!

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Vad fint det kommer o bli. Vindruvor e inte helt fel ;) Härligt att dem gamla askarna till spik o skruvar finns kvar. Ha det gott. Kram Pirre

milly Garden sa...

Jösses så mysigt det kommer bli med badrum med balkongdörr ut och dom stora fina fönsterna...och det nyrenoverade gamla fönstret! jag är jättenyfiken att få följa projektet!

Jag har en award till dig!
Kram Marina

Anna-karin sa...

Ojjejojj! Den första bilden i inlägget gillar jag skarpt! Det är ju så där det SKA se ut:)) Jag blir glad i hela kroppen:) Tack//Anna.karin

Annaewa sa...

Vilken snickarverkstad!!Så mycket roliga grejer och vilken fin hylla med lådor, wow! och vindruvor har ni och allt!
Tack för tipset! Har varit inne o kikat på alla grejer, så mycket kul de hade, på eleven.com alltså. Ha det bra och lycka till med alla projekt!
kram Annaewa