måndag 15 september 2008

Skogen kallar!


Idag var det en sån där dag då jag bara måste ut i skogen, jag är en kantarelloholic och jag verkligen längtar till alla gröna mossor, omkullvälta träd och allt det vackra som naturen skapat alldeles själv. En cykeltur bort och själen kan få sitt.
Dom är bra på kurragömma men jag (med risk för att bli idiotförklarad) brukar nynna på en titt-utlåt för svampar. Barnen tycker det är kul och går man själv så vill man skrämma bort stora djur.
Farlig,farlig men härlig härlig!!!
På hemvägen har jag sällskap av byns kossor, härligt nyfikna på vad jag har i cykelkorgen.
Här är skogens guld innan den ligger på min lunchtallrik tillsammans med gårdagens rester.Mossa är vackert, här är dagens skapelser. De gamla terrakottakrukorna har så fin patina och det är så kul att dom kan återanvändas.
Kramsiar Paula

11 kommentarer:

Lillstuga sa...

Jättefina bilder!!
Självklart får du länka till mig, blir bara glad om du gör det!
Ska hälsa till Erik, får se om han vet vem du är! hihi...återkommer med hans kommentar senare!
Kramar Anna

Nettan sa...

En till som funnit skogens gula Kantareller =0), visst är det härligt att knalla omkring i skogen & alldeles gratis är det !

Kram Nettan

Ullis/Leva på landet sa...

Vilka underbara bilder! Man kan nästan tro att du varit i skogen bakom vårt hus, ser precis likadant ut. Här leker kantarellerna kuttagömma ordentligt vill inte komma fram.

Kramar Ullis

Lilla huset på prärien sa...

Hej!!

Vilka härliga bilder. Jag har ju precis hittat till din sida men du gör mig inte besviken med de vackra bilderna. Blir hemskt sugen på att vandra lite i skogen själv... fast inte med barnvagn och tre barn.... i så fall bara med hunden ;)

Kram Jenny

Kära Stina sa...

Å dom där Indiska-lamporna har jag oxå spanat in, så fina! Mysiga höstbilder... Gillar verkligen din blogg! Färgglatt men ljust på samma gång.

Kamomilla sa...

lyckliga du! Här har vi så dåligt med svamp i vår skog...
Fina krukor du fixat till med mossa och ljus.

milly Garden sa...

Mumms så gott med skogens guld! vackra armagemang du gjort!


Kram Marina

Lillstuga sa...

Frågade Erik om han umgåtts med någon som heter Paula och han funderade lite. Någon tydlig bild av "Paula" kom inte upp men han mumlade "Andersson" och sen kom det "Höglunds tjej för länge sen", efter det "vägen mot Leksand från Falun".
Ja du kanske kan ge honom en hint om något är på rätt spår.
Kram Anna

Anonym sa...

Underbar blogg!
Såg att du var dekoratör och bor i Dalarna. Var är de du jobbar och var har du utbildat dig? Är lite nyfiken eftersom jag fundrar på att utbilda mig men känner mig lite osäker på jobb här i dalarna sen.. :) Kram Anna

Mysiga lantliga ting sa...

Hej!
Vilken mysig skogstur!! Blir sugen att gå ut..
Fint med mossa och ljus!

Kram från Johanna

Älfgärdet sa...

Åh mossa..... nu bara måste jag ta mig en tur ut i skogen. Barrskogsbilden är ljuvligt trolsk!