måndag 6 april 2009

Äntligen jord under naglarna!

Äntligen är våren här - på riktigt. Man hurrar för varje liten grön knopp som letar sig upp ur jorden och följer den dag för dag.


Den här helgen har präglats av eftertanke och ödmjukhet för livet. Var på begravning på lördagen där sorgen var stor och där hälften av gästerna skulle fortsätta nästa dag för att hedra Engla i stjärnsund. Det är många tankar och känslor som man pressat undan som kommer fram såna här stunder och man kan konstatera att livet är inte alltid så lätt att förstå.Men livet återvänder och vårstädningen i rabatterna känns mediativ. Nu när jorden är blöt går det extra lätt att rensa ogräs och en barnkratta är snäll mot bebislökarna.
Humlen får alltid sitta kvar på vintrarna men nu har den blivit nerklippt innan de nya skotten börjar komma, dom går så lätt av annars.

Även taklökarna har överlevt.


Men det är inte bara i rabatterna det händer saker, barnen har undersökt varje klättbart äppelträd och den första tussilagobuketten har plockats.

Man ska inte fylla livet med en massa år utan man ska fylla åren med en massa liv.

Många kramar Paula

6 kommentarer:

Tulipa sa...

Hej!
Så fint och tänkvärt...

Så här års när det känns som att allt vaknar till liv igen så skadar det inte att bli påmind om hur tacksam man ska vara inför allt...

Ha en fin påsk!

Kram Mariette

Katariina's Living sa...

Ja våren är en fin årstid när naturen vaknar till liv igen.
Ta vara på dagen och ha en mysig påskvecka.

Kram Katariina

Kamomilla sa...

Det var mycket att fundera på i ditt inlägg...

Man blir ganska ödmjuk inför livet.
Gillar de sista raderna enormt! tack för det och glad påsk!
Kram, Kamomilla

Anonym sa...

Hej! Det var ett fint och tänkvärt inlägg..ibland måste man stanna till och tänka lite, och bara känna sig ödmjuk inför livet.
Jag är glad att se att våren kommit så långt hos dig, det enda som spirar här är fröna jag satt!! Men Snart Kommer Våren även till oss nordbor! Snart kommer det snailmail till dig..har äntligen pysslat klart!! :)
det tog tid...längre än jag trodde, ibland räcker inte tiden till!!
Ha en underbar påsk och ta hand om dig! Stora kramar Maria

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig. Allt väl?

Tänkvärt...

Och härliga vårbilder.

Önskar er en underbar påsk. Kram Pirre

sue sa...

徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿