torsdag 4 juni 2009

Pippi-pool!

Vart tog det fina vädret vägen....lite besviken blir man, men härliga dagar har det i alla fall varit. Vi har gjutit ett fågelbad men om fåglarna vågar sig fram är en annan sak, katterna sitter gärna här och dricker vatten. Att gjuta är så himla kul , har ni inte provat på än så sätt genast igång.Vid fågelbadet växer det hasselört och rödbladig alunrot, och hasselörten är en klar favorit bland mina marktäckare, vintergrön och med blanka kraftiga blad kryper den gärna fram i skuggiga partier. Alldeles till vänster finns fågelbadet, den stora krukan gjöt vi för några år sedan med hjälp av en form gjord av båtplyfa. Och ovanför blommar kaprifolen med en doft man aldrig kan få nog av.
Jag har två sorters vita syrener här hemma, den ena har enkla blommor och den andra har fyllda. På håll är den fyllda väldigt mäktig men kommer man riktigt nära gillar jag nog den enkla bäst. Vilken är eran favorit?
Nu när det regnat en hel dag har den här vita tulpanen tappat alla sina kronblad.
Vi ses nästa år igen, fru Tulpan.

Kram Paula

10 kommentarer:

rosenskära sa...

Jag LÄNGTAR tills mina nyplanterade hasselört ska breda ut sig lika fint som dina! Jag tycker du ahr en sanslöst fin trädgård, barasåattduvet...

Lena

Ika sa...

Jaggillar verkligen de dubbla för de ser så täta o fina ut men inget slår en klassisk bondsyren. Jag har endast bondsyrener på tomten, har precis lagt ut bilder på vår nya syrenhäck.

Tulipa sa...

Din trädgård ser så härligt personlig, kretiv och makalöst vacker ut!
Du är suveränt bra på att skapa både ute och inne!

Mariette

Lilla huset på prärien sa...

Oh... hade jag fått välja hade jag nog haft en av varje som du har :) Det är ju läckrast!! Den fyllda är superfin! Sådan har inte jag...

Anonym sa...

Vad underbart, det var nästan så att man kunde känna syrendoften genom datorn!! Här har de inte börjat blomma än, men häggen sprider ljuvlig doft omkring sig!!
Vad roligt att gjuta, vi ska prova med rabarberblad i stugan, det kan nog bli fint!
Bara det slutar storma så vi kommer ut med båten!!
Stora kramar Maria

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig tjejen, allt väl?

Oooh din trädgård, har du vägarna förbi, kika in och ge mig lite tips vetja =) Jag har blivit lite hemmablind, trädgården står still just nu och det äääär ju så trist.

Ha en underbar helg. Kram Pirre

Love Your Homes sa...

Lite coolt att gjuta själv, skulle gärna vilja prova.

Håller med Lena, din trädgård är barasåattduvet så fin, hasselört är en klar favorit här med. Kan vara lite svåra att finna ibland.

Ia

Dona blogg sa...

Underbar trädgård ni har! Njuter av bilderna i Vakre Hjem - och din fina blogg.
Trevlig helg :)
/Pernilla

Anonym sa...

Så vackert du har i din trädgård det ger mig inspiration. Syrener är så vackra och jag gillar den enkla bäst.
Kram Susanne

Guldkant På Livet sa...

Vilken fin pippipool och ljuva syrener får man aldrig nog av, synd de blommor så kort tid... vackert reportage i Vackre Hjem, i fall jag inte sagt det förut, du har en helt ljuvlig trädgård! Mari.