tisdag 6 maj 2008

Trädgården i vårskrud

Farstukvisten har änligen fått lite blommor och blader. Här finns skön kvällssol och jag somnar alldeles för ofta till barnens lek ute på gräsmattan.Tänkte visa lite av trädgården nu innan den blir en djungel, dom bilderna kommer senare. Det här är framför farstukvisten och jag har lagt stenarna själv eftersom vi var lite oense om utseendet-kan själv!Gamla vattentunnan läcker som ett såll varje vår men sväller upp och skapar ett behagligt vattenblänk. Sten i alla former och stilar bildar ett lapptäcke som solen värmer upp och här är det skönt att springa barfota.Små stigar och oväntade ytor ger rabatterna funktion och spänning.
Här passar det bra att äta frukost i de gamla grythyttanmöblerna, här finns en hängvide och en jättebuddha som hälsar godmorgon. Han uppskattar gärna ett yogapass men det får nog bli lite varmare tack.
Har byggt några pergola här på gården av hässjerovor(stavas hur då?) och bekläs av både humle och vildvin på denna sida av ladan. bänken har praktiska gångjärn och kan fällas upp.
Ha det gott !


13 kommentarer:

Galleri Hönshuset sa...

Halloi
Men vilken trädgård ni har, helt underbar. Det såg lite annorlunda ut när jag var förbi er i vintras. Ha det gott. Pirre

Mitt Egnahem sa...

Många roliga ideér! Gillar hässjestörarna (heter det i värmland). Vilken fin gårdsmiljö! Ska bli SÅ roligt att följa djungeln... MVH Mitt Egnahem

me and alice sa...

Åh, ni har det så fint! Du vet väl var all min inspiration kommer i från???
Kram /Suss
Hoppas din jobbdag går fort så du får komma hem och njuta...

hemtrevnad marie sa...

Vilken härlig trädgård!!!
Du ha inte tid att göra min lika fin?? haha!
Kram

Gårdsromantik sa...

Men vilken underbar trädgård du har med gammla timmerväggar och stenläggning.

Kram Maud

Viveka på Humlebacken sa...

Underbar trädgård, det känns som om den kommer att bli helskönt till sommaren när allt är grönt. Jag gillar stenläggningen med olika stensorter.

Galleri Hönshuset sa...

Hej igen.
Kaminen är gammal, vi köpte den från en antikaffär. Tusen spänn o den var nästan hel, små fix bara....det var väl bra pris? Ha en bra kväll. Kram Pirre

S o F sa...

Vilken fin och unik trädgård ni har.

Konstnärligt...

Stenmönstret du lade själv blev orginellt och snyggt. Kan själv :).

Önskar dig en skön fortsättning på våren!

Ullis sa...

Tack för att du tittade in till mig och för den gulliga kommentaren. Vilket ställe du bor på. Blir avundsjuk, hur mysigt som helst.

Ha en bra kväll!
Ullis

Lotta sa...

Vilken härlig trädgård! Just en sån där känsla skulle jag vilja ha i vår också! Kan riktigt höra humlorna surra och fåglarna kvittra!
Kram, Lotta

Hemma på Landet sa...

Vad mysigt ni har det. :-)

Johanna.B sa...

Hej! Vilket underbart hus ni har. Ett riktigt drömhus!

/Johanna.B

Annaewa sa...

Hej, vilken fantastisk trädgård ni har med stengångar och allt, ska bli spännande att se när allt kommit upp! Ha det bra!!