tisdag 13 maj 2008

Härliga ormbunkar och vaniljdoft!

Vilka underbara dagar, man skulle vilja hejda tiden så man inte missar nån svulstig knopp eller några första försök till blomning. Det händer så mycket nu!!!


Det är nåt speciellt med ormbunkar,skira blad och knasigt läcker knopp , borde väl hellre fått heta trollbunke eller sagoträd...Är det måhända den kända Linnè som är den skyldige.

Idag har jag och barnen gjort eget vaniljsocker, det blir supergott till sommarens frukter och bär bland annat.

Recept: 3dl strösocker och en vaniljstång (klippt och skuren i bitar)

Mixa allt några minuter och det är färdigt.

Vet du förresten skillnaden på äkta vanilj och vanillin? Vanillin framställs på kemisk väg av bl. a. trä och kol medans vanilj växer på en orkidé (Vanilla planifolia).

Ha det grönt och skönt!

4 kommentarer:

Ullis sa...

Vilka härliga ormbunkar. Läcker färg, den ljusgröna. Det är ju mycket godare med "riktigt" vaniljsocker.

Kram Ullis

Galleri Hönshuset sa...

halloi
Oj vad det har växt hos er, här är det lite långsammare. Vilken härlig bild det var på skålen. Rosa.... ;). Ha det bra. Kram Pirre

Cattis sa...

Du har verkligen en jättefin blogg! Idag har jag provat att göra vaniljsockret, får se hur det blir att använda det sen. Säkert jättebra. Läste om dig och ditt hem och trädgård i Rosie också, det var jättefina bilder. Kram!

sexy sa...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖