måndag 2 juni 2008

Koutsläpp och trädgårdsbilder!

Här är en av stengångarna upp till farstukvisten, jättedaggkåpa, röd alunrot och silverax är några av växterna här. Betongkrukan har vi gjutit och i den växer det ett "ogräs", den får slingor ända ner till golvet innan sommaren är slut.
Mysbelysningen är lika viktig ute som inne.
Vallmoknoppar är så förförande vackra.
Vita löjtnantshjärtan är en favorit, frösår sig gärna om den får.
Nu blommar kaprifolen, den är gigantisk och doften sagolik. Varje år gör jag en avläggare av den och på så sätt får man en ny planta att plantera till hösten. Har den på tre ställen. Har man tur får man se svärmarna komma och suga saft på kvällen, dom ser ut som små kolibrin och har så vackra färger på kroppen.
Fortfarande kan man plocka en härlig bukett med narcisser!

Vilka underbart sköna dagar!!! I lördags var vi till mamma och pappas granne Håkan och Nettan och firade Bondens dag i Puttbo, givetvis var vi där på Koutsläppet. Galna kor bara måste man se. Till och från gården åkte man häst och vagn, fika fanns att köpa och vi klappade på gutefår och lamm, höns och kaniner. Barnen var väldigt nöjda. På eftermiddagen var vi bjudna på hästutsläpp med smultronbål och då var det nog vi vuxna som blev gladast. Mycket utsläpp på en och samma dag.
Solvarma kramar från Paula med barn som aldrig somnar någongång...

10 kommentarer:

Kamomilla sa...

Härligt galna kossor! :D

Ullis/Leva på landet sa...

Härligt med koutsläpp. Tänk att de blir alldeles galna av lycka. När barnen var mindre kollade vi alltid med bonden när han skulle släppa ut korna så vi kunde gå dit och titta.

Ha det bra! Kram Ullis

Mamma C sa...

Så fina bilder. Måste var helkul att se kossorna när de får komma ut.
Kram mamma c

Körsbärsgården sa...

Vilken fantastisk trädgård Ni har! Dina bilder är så fina att kaprifoldoften nästan känns! :)
Kor är härliga! Våra små barn älskar att fara och mata kor, kalvar, hästar, får, lammisar och grisar i en by ett par mil härifrån. Vi köper med oss kartongvis med foderbröd från Leksandsbröd- fabriken och sedan är det bara att mata på. Här om kvällen fick vi en riktig bonus: det föddes en kalv då vi var där! Barnen pratar ännu om det. :)

Varm hälsning från Karin i Körsbärsgården.

Anonym sa...

Ohhhh, längtar. Vilka fina bilder och upplevelser.
Måste erkänna att jag tänkte på något annat än gröna ängar när jag först läste rubriken...fniss
Ha en sköndag AnnA

Kalkstenssommar sa...

Härliga, härliga vallmoknoppar! Hemma på ön Gotland så har vi röda fält av vallmo! Det är så vackert! Tyvärr tycker ju inte bönderna det.....

Jag tycker nästan att de är vackrast precis innan de slår ut. Då de står där med sinna tunna stänglar o den sprickfärdiga tunga ludna knoppen, ja din bild är poesi!!!

Kram L

Tusenfröjd sa...

Vilken vacker stengång ni har. Kaprifol, en av mina favoriter... för den underbara doftens skull! Ha det så bra/ Liv

"M" sa...

Härliga bilder från dej...hihi koutsläpp är kul...detvar vi på för en månad sedan...vilken lycka för kossorna att få komma ut i det gröna....jag har en present till dej på min blogg....varsågod....du inspirerar mej....kram

Christina sa...

Åååååh....vilken mysig trädgård.Jag har en jättestor tomt och skulle också vilja få till det med buskar och blommor.Men jag har absolut inga gröna fingrar....de bara dör för mig.

Christina

Guldkant På Livet sa...

Vilken vacker och härlig trädgård du har! Och jag gillar din stilsäkra förmåga att mixa det gamla lantliga med det lätt orientaliska, mycket fint! Och vilken kaprifol, underbart att få ha en sådan på sin gård! Lyckliga kor och djur överlag är en fröjd att se! Ha en skön helg och trevlig nationaldag! Mari.