måndag 20 april 2009

Det var en gång...som blev stenlagd.

Hej alla vänner av våren! Det är kallt ute, man får värk i ryggen och blåsor i händerna efter en arbetsdag ute men ändå sååå himla skönt att den är här - VÅREN.Jag gillar alla former av sten, materialet är stramt konstant och är en fin kontrast mot växternas vilda leverne. Och så har man ett härligt golv utomhus, lätt att hålla snyggt och värmen lagras länge om sommarkvällarna.Vi har stenlagt alla "stigar" och på samma gång har man börjat skapa rum i trädgården. En ministig som leder in i buren, på sommaren förvinner den nästan under grönskan.
En indisk trädgårdskompis.Att stenarna ligger som ett lapptäcke och ändrar både form och storlek tycker jag inte gör nånting, tycker snarare att det blir naturligt och intressant.

Här har varit 9-årskalas i helgen och vädret gjorde det möjligt att sitta ute en hel del, väldigt skönt. Love fick Heelys, det är gymnastikskor med hjul under, dom är förmodligen livsfarliga men han har verkligen "bott" i dom och jag hade själv velat haft ett par i samma ålder.

Nell har upptäckt att det är kul att hoppa hopprep.Och hon hoppar hela dagarna.

Min slingriga ormhassel står stolt vid entrèn, vackrast som bladlös.

Här har den slagit knut på sej själv.
Minnesvärt:
På en rullande sten växer ingen mossa
Kramar från Paula9 kommentarer:

me and alice sa...

Hej min lilla stenkvinna!!
Kaffet är snart klart! Du är varmt välkommen att avnjuta en kopp Latte hos gräskvinnan!!!*fniss*
Kram Suss

Love Your Homes sa...

Hej Paula,

det är något speciellt med naturens egna material. är väldans glad i stenbelagda gångar. Det ser jättespännande ut med era stigar.....tittade till min trollhassel i helgen, det verkar bli lite liv i den igen.

Hälsa Suss, ha en trevlig Latte stund
Kram Ia

Malmkakan sa...

Men så mysig tomt ni verkar ha skapat med dessa vackra stengångar...
Antar att det är lummigt, vackert och personligt som allt annat vi fått sett av ert hem!

Kram, Cecilia

Kamomilla sa...

Mycket vackert med stengångarna!! Jättesnyggt och praktiskt!
Vilken underbar glädje i dina bilder!

Anonym sa...

Hej Paula!
Å så vackert med stengångarna, det ser underbart ut att promenera runt på era stigar, och träffa på lille indiska gubben!! :)
Vad härlig Nell är med sitt hopprep, Marion håller också på, men hon har inte riktigt knäckt koden än, så det är med blandade känslor hon ger sig på hoppandet..
Stor kram Maria

Kära Stina sa...

Va fint med stengångarna. Blir så nyfiken och vill se mera av trädgården :) Gillar verkligen rumskänslan. Och en gång som leder nån vart blir man väldigt nyfiken på att följa. Ha en bra dag! Kram Kerstin

Lillstuga sa...

Hej hej!
Ja nu är det äntligen dags att återigen få njuta av din helt underbara trädgård. Ska ta och visa Erik bilderna på stengångarna så han kanske får lite inspiration till att göra något liknande här där det bara är gräs och åter gräs.
Ha en bra dag och mer bilder vill vi se!!
kram Anna

Guldkant På Livet sa...

Så vacker stengång och ditt hus, åh, tänk den som hade två ockragula dubbeldörrar istället för en sönderbyggd ingång med jättealtan som liknar aktern på Silja Line: )du har verkligen fint...

Valborgshälsn fr Mari.

Livs Lyst sa...

Så utrolig nydelig hus og hage og jeg digger disse brosteins-stiene!!
Herlig altså!!!!

Hilsen Ljo som ønsker deg en fin vårdag!
Og takk for titten ;O)